Nieuws

Step-Hear Nederland in nieuwe handen

Op 16 december 2022 heeft de in Son en Breugel gevestigde holding Materie BV Step-Hear NL BV overgenomen. Step-Hear NL is de Nederlandse vertegenwoordiger van het Israëlische Step-Hear Ltd. dat zich specialiseert in apparatuur ten behoeve van mensen met een visuele handicap. Het heeft - buiten Israël - verder vertegenwoordigers in landen als Turkije en Roemenië.

Step-Hear levert onder andere audiobakens die, in combinatie met een app, kunnen worden gebruikt in zowel de openbare ruimte als in gebouwen. Op deze manier maakt Step-Hear het mogelijk dat blinden en slechtzienden zich makkelijker en onafhankelijker kunnen bewegen in de openbare ruimte.

Directeur-grootaandeelhouder Marc te Riele zegt over de aankoop: "Wat mij heel erg aanspreekt is de IoT technologie; met de app is het product gericht op de toekomst en dat vind ik bijzonder inspirerend." Verder zegt hij het geweldig te vinden om samen met enkele grote spelers in de markt te mogen werken aan een betere toegankelijkheid en meer inclusiviteit. Dat met het product mensen met een beperking ook echt worden geholpen is een ander aspect dat hem aanspreekt. Marc te Riele neemt het bedrijf over van Willard Kamerling, die het bedrijf van 2020 tot 2022 heeft gerund en daarmee een solide basis voor Step-Hear heeft gelegd in Nederland. Hij heeft onder andere een testopstelling ingericht waarin Step-Hear kan worden getest door mensen met een visuele beperking. De nieuwe eigenaar Marc te Riele gaat Step-Hear NL verder uitbouwen en is daarvoor al met diverse geïnteresseerde partijen in overleg.

Vanuit de EU komt steeds meer druk door nieuwe wetgeving om de openbare ruimte toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Mede om die reden denkt Te Riele dat het bedrijf een relevante speler kan worden.

Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via info@stephear.nl en op de website https://www.stephear.nl/nl/

Nieuwsbrief

Er is een nieuwe nieuwsbrief beschikbaar. Deze is alleen te lezen in het Engels. Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.